Härligt recept på vetesurdegsgrund till surdegsbröd. Du gör surdeg av surdegsgrund, vatten och vetemjöl. Tillsätt dag 2 mer vetemjöl och vatten till degen. Surdegsbröd är utsökt till frukost eller måltider.
Ett recept från:
Buffé
nr 2,
2010
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Rickard
2023-01-18Vad gäller här? 1/2 dl vatten är ju 50g 1/2 dl ljummet vatten (à 100 g)
Lena
2021-03-30Hej! Stämmer verkligen mängderna mjöl och vatten i första momentet? Det blir ju en ganska fast deg.
Redaktionen
2015-02-13Hej Vanja! Det ska nog gå bra med vanligt mjöl också, men anledningen annars till att vi förordar ekomjöl är för att det innehåller fler ämnen som sätter fart på surdegen. Det är liksom inte lika "rent" som konventionellt vetemjöl. Men det nästan allra viktigaste för att få igång en bra surdeg är att använda så färskt mjöl som möjligt, inte bottenskrapet från en påse som stått i skafferiet en längre tid.