Vegolasagne

25
3
Vegolasagne

Överraska din familj med en en smarrig vegolasagne med smakrik parmesan. Låt din vegetariska måltid av varvade lasagneplattor, krämig zucchinisås och tomatkross få fin färg i ugnen och servera den sedan med en vacker, blandad sallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2011

Vegolasagne

Ingredienser

4 portioner
300 g färska lasagneplattor
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1 msk olivolja
500 g krossade tomater
1 tsk strösocker
1 zucchini
4 dl lätt crème fraiche
1 dl riven parmesan
salt och peppar

För alla

Gör glutenfri: om inte färska glutenfri lasagneplattor finns så ta annan glutenfri (nästan färdigkokt) pasta och varva med såsen.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), uteslut parmesanen eller ersätt med mjölkproteinfri ost.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsmedlet E1105 Lysozym.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

25

Kommentarer

Johan

2013-05-20

Hej, jag lagade denna rätt med några tillägg enligt nedan. - en gul och röd paprika tillsammans med zuccinin - jag använde ICAs tomater med basilika - jag la till en tsk chiliflakes till tomatsåsen Familjen gav den en 4a, spara receptet! -katrin

Jenny

2011-11-16

God lasagne, gjorde mer sås varav mer creme fraish och mer krossade tomater.Hade i mer ost i såsen oxå. Ungarna tyckte det var sådär...

Helena

2011-11-14

Det räcker utan tvekan med ett paket (200 g) färska lasagneplattor. Det blir ju inte jättemycket vit sås precis (om man inte har en väldigt stor zuccini) trots att jag använde 5 dl crème fraiche blev mängden sås/fyllning (vitsås+tomat/lök) ganska liten. Att varva lasagneplattor från TVÅ paket skulle innebära att man penslar på sås på plattorna. Jag föreslår att man har två zuccinis och ett paket plattor. Detta är skrivet av Daniel Viklund, inte Helena.

Näringsvärde per portion

Energi 1139 KJ / 272 kCal
Fett 12 g
Salt 1 g
Kolhydrater 29 g
Protein 11 g
Läs mer om näringsvärden