Överraska din familj med en en smarrig vegolasagne med smakrik parmesan. Låt din vegetariska måltid av varvade lasagneplattor, krämig zucchinisås och tomatkross få fin färg i ugnen och servera den sedan med en vacker, blandad sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
46 2011
Gör glutenfri: om inte färska glutenfri lasagneplattor finns så ta annan glutenfri (nästan färdigkokt) pasta och varva med såsen.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), uteslut parmesanen eller ersätt med mjölkproteinfri ost.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsmedlet E1105 Lysozym.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Johan
2013-05-20Hej, jag lagade denna rätt med några tillägg enligt nedan. - en gul och röd paprika tillsammans med zuccinin - jag använde ICAs tomater med basilika - jag la till en tsk chiliflakes till tomatsåsen Familjen gav den en 4a, spara receptet! -katrin
Jenny
2011-11-16God lasagne, gjorde mer sås varav mer creme fraish och mer krossade tomater.Hade i mer ost i såsen oxå. Ungarna tyckte det var sådär...
Helena
2011-11-14Det räcker utan tvekan med ett paket (200 g) färska lasagneplattor. Det blir ju inte jättemycket vit sås precis (om man inte har en väldigt stor zuccini) trots att jag använde 5 dl crème fraiche blev mängden sås/fyllning (vitsås+tomat/lök) ganska liten. Att varva lasagneplattor från TVÅ paket skulle innebära att man penslar på sås på plattorna. Jag föreslår att man har två zuccinis och ett paket plattor. Detta är skrivet av Daniel Viklund, inte Helena.