UNDER 45 MIN | Enkel 15 min i köket

Vego lasagne

Man är ofta sugen på lasagne, men tiden räcker inte alltid till för alla moment. Här används créme fraiche som bindande sås, och den varvas med plattor och en färdig pastasås med sojaprotein. Smaklig måltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 50, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Varva pastasåsen och lasagneplattorna i en ugnsform.
  3. Bred på crème fraichen på översta lagret och strö över osten.
  4. Tillaga lasagnen mitt i ugnen ca 20 minuter.
  5. Skär salladen i bitar.
  6. Servera lasagnen med sallad.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 förp pastasås bolognese med soja (à 390 g)
  • 12 lasagneplattor
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 1/2 dl riven ost
  • 1 krispsallad eller huvudsallad

Näringsvärde
Per portion

Energi 2647 kJ / 642 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept