Vego lasagne

18
3
Vego lasagne

Man är ofta sugen på lasagne, men tiden räcker inte alltid till för alla moment. Här används créme fraiche som bindande sås, och den varvas med plattor och en färdig pastasås med sojaprotein. Smaklig måltid!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2019

Vego lasagne

Ingredienser

4 portioner
3
förp pastasås bolognese med soja (à 390 g)
12
lasagneplattor
2 dl
crème fraiche
1 1/2 dl
riven ost
1
krispsallad eller huvudsallad

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Per

12/19/2019

Som sagt, pastasåsen är alldeles för syrlig så man behöver krydda upp den för att rädda denna rätt.

Jessica

12/17/2019

Jag läste den tidigare kommentaren så jag hällde upp pastasåsen i en bunke och smakade av med salt, peppar och spiskummin. Det blev gott, nästa gång kanske jag testar att ha i lite socker för att mildra synligheten utan riktigt så mycket salt. Kan också tänka mig att det skulle kunna va gott med keso istället för henne fraiche.

Mio

12/10/2019

Tyvärr va den inte så god, det blev för syrligt och en lasagn ska vara salt

Näringsvärde per portion

Energi 2647 KJ / 642 kCal
Fett 29 g
Salt 3 g
Kolhydrater 65 g
Protein 23 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept