Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Vego enchiladas med mjölkproteingryn

Enkel middag mitt i veckan! Då är det dags för gratinerade enchiladas med mjölkproteingryn istället för köttfärs. På med ugnen och låt salsatonerna flöda i köket medan du lagar mat. Enchiladas är snabbt, enkelt och mycket gott.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Bryn mjölkproteingryn i en stekpanna. Låt löken steka med några minuter. Addera tomatpuré och salsasås. Koka ihop. 
  3. Värm bröden i en stekpanna eller i micron, fyll dem med grynröran och rulla ihop. 
  4. Lägg i smord ugnssäker form och strö över ost. 
  5. Gratinera i ugnen i ca 5 minuter. 
  6. Servera gärna med Pico de gallo, gräddfil och sallad.

För alla

Kontrollera noga innehållet i MiFú proteinet.
Fri från ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfira tortillabröd.
Gör laktosfri: välj olja eller laktosfritt smör och laktosfri gräddfil.

Recept och bild i samarbete med Valio MiFú.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 paket, kryddade gryn av mjölkprotein à 330 g (t ex MiFù tomat & örter)
  • smör eller olja (till stekning samt till formen)
  • 1 hackad gul lök
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 burk salsasås (à 230 g)
  • 8 tortillabröd
  • 2 1/2 dl riven ost
Till servering
  • ev pico de gallo tomatsalsa (se länk i steg 6)
  • 2 dl gräddfil
  • sallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2517 kJ / 616 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept