Vego enchiladas med bellaverde

36
0
Vego enchiladas med bellaverde

Underbart goda enchiladas där majstortillan fylls med matiga svarta bönor, söta majskorn i en tomatsås med sting. Toppa rullarna med grön bellaverde, riven ost och grädda i ugnen tills osten smält gyllene. Servera allt med en krispig sallad och svalkande gräddfil. Smaklig spis!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2017

Vego enchiladas med bellaverde

Ingredienser

4 portioner

Enchiladas

2 burkar kokta svarta bönor (à 380 g)
300 g majskorn
2 förp pastasås tomat & chili
2 tsk spiskummin
1/2 tsk salt
8 majstortillabröd
200 g bellaverde broccoli
150 g riven ost

Sallad

1 röd paprika
1 rödlök
1 rödgrön kruksallad
1 msk olivolja
rödvinsvinäger

Till servering

2 dl gräddfil

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfria bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten eller välj mjölkproteinfritt ostalternativ. Byt ut gräddfilen mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

36

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3335 KJ / 797 kCal
Fett 26 g
Salt 5 g
Kolhydrater 93 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden