Vego-schnitzel med ljummen potatissallad

Betyg 4.1 av 5.
17 personer har röstat
3Klimatsmart
Vego-schnitzel med ljummen potatissallad

Schnitzeln, denna älskade österrikiska husmansrätt går nu att avnjuta i en vegetarisk variant. Servera den gyllenstekta veganska schnitzel med en klassisk ljummen potatissallad smaksatt med gröna ärtor, tunt skuren rödlök och haricot verts. Garnera med citronklyftor, häll upp en kall dryck och njut.

Vego-schnitzel med ljummen potatissallad

Ingredienser

4 portioner
900 g  potatis (gärna amandine)
1   rödlök
150 g  haricots verts (bönor)
2   grönsaksbuljongtärningar
1 msk  vinäger
2 msk  dijonsenap
1/2 dl  olivolja
2 dl  gröna ärtor
salt
peppar
1   citron
2   förp vego schnitzlar (à 200 g)
2 msk  olja

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och schnitzeln.
Innehåller gluten.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
17 personer har röstat

Kommentarer

Mycket bra.

Lillemor

2020-02-17

Mycket bra.

Lillemor

2020-02-17

Gjorde en lite lyxigare variant på denna, mer som en bondsallad! Skivade potatisen och kokade med buljongtärningarna tills de blivit lite mjukare men fortfarande är fasta och liite hårda. Stekte sedan uppskivad färsk sparris och slängde i lite röd lök, ärtor och hericoverts samt lite sockerärtor på slutet. La åt sidan för att svalna och sedan stekte jag potatisskivorna. Tog ett stort serveringsfat och på upp färsk bladspenat, fyllde på med de stekta (lite smått ljumna) potatisskivorna, de stekta grönsakerna och toppade med dressingen i receptet, men spädde ut den med 1dl grönsaksbuljong. En riktig höjdare till vegoschnitzel! Dock var dressingen ganska stark så jag slängde inte allt.

Rebecca

2019-04-11

Näringsvärde per portion

Energi2396 KJ / 580 kCal
Fett25 g
Salt3.26 g
Kolhydrater63 g
Protein20 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Schnitzel med kapriskräm
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Panerad schnitzel med ärtmos
Betyg 3.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Skinkschnitzel med citron- och kaprissmör 
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Burgare med vego-schnitzel och avokadoröra
Betyg 4.8 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Schnitzel med krämig kimchi
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Schnitzel med rostad vitlökssås och bellaverde
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga