Vegetarisk lasagne | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Vegetarisk lasagne

Denna lakto- vegetariska lasagne är ett recept som du kommer älska! Varva len tomatsås, lasagneplattor, cottage cheese och hälften av den rivna osten inne i lasagnen och toppa med resten av osten samt parmesan. Gratinera i ugn och servera din goda, mättande lasagne direkt.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Smörj en ugnssäker form. Skala och hacka löken. Blanda krossade tomater, lök, basilika och salt i en kastrull. Låt koka i ca 10 minuter.
  3. Varva tomatsås, lasagneplattor, cottage cheese och hälften av den rivna osten. Sås underst och överst. Strö på resten av osten och parmesanosten. Sätt formen i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 1 gul lök
  • 2 1/2 dl krossade tomater
  • 1/2 dl basilika
  • 1/2 tsk salt
  • 4 förkokta lasagneplattor
  • 125 g cottage cheese (125 g motsvarar 1/2 burk)
  • 1 dl riven ost
  • 1 msk parmesanost
Lägg till i inköpslistan