UNDER 15 MIN |

Vegansk lasagne med broccoli

Den här lasagnen är helt växtbaserad och så enkel att laga! Havrebaserad matlagningsgrädde med ostsmak varvas med lasagneplattor, broccoli och tomatsås med ett krispigt täcke av pumpafrön. En favorit hos hela familjen!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C eller 200°C varmluft.
  2. Tomatsås: Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken glansig i olivolja. Tillsätt torkad basilika, tomater och vinäger. Koka på låg värme i cirka 10 minuter. Smaka av med socker, salt och peppar.
  3. Basilikasås: Mixa alla ingredienser i en matberedare eller med en stavmixer (spara gärna några basilika blad till servering). Smaka av med salt och peppar.
  4. Skiva broccolin i halv centimeter tjocka skivor, gärna på mandolin.
  5. Bred ut lite basilikasås i botten av en ugnssäker form. Täck såsen med lasagneplattor och häll över tomatsås. Lägg på ett nytt lager lasagneplattor och häll över basilikasås så plattorna täcks. Lägg på ett lager broccoli och täck med lasagneplattor. Varva på samma vis tills såserna är slut och avsluta med broccoli.
  6. Ställ in i ugnen ca 40 minuter eller tills lasagnen är mjuk rakt igenom och har en gyllene färg. Täck ev med folie om lasagnen blir för mörk. Strö över pumpafrön och servera.

För alla

Kontrollera noga innehållet i den växtbaserade matlagnigsgrädden.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria lasagneplattor.
Gör äggfri: välg äggfria lasagneplattor.

Recept och bild i samarbete med Aito.

Ingredienser

Portioner: 4
Tomatsås
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk torkad basilika
  • 400 g krossade tomater
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk socker
  • salt
  • nymalen svartpeppar
Basilikasås
  • 250 ml havrebaserad matlagningsgrädde med ostsmak (vegansk)
  • 1 kruka basilika
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • skal och saft av 1/2 citron
  • 250 g broccoli
  • 400 g lasagneplattor (gärna spenat)
  • 1 dl pumpafrön