Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Västerbottentoast med spenat

En toast på Västerbottensost och spenat passar utmärkt att servera som förrätt. Toasten är dessutom lättlagad och kan även gärna serveras som tillbehör till en god soppa.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på grill. Lägg brödskivorna på en ugnsplåt. Blanda spenaten med olivolja, salt och peppar. Fördela spenaten på brödskivorna.
  2. Vispa grädden fast och rör ner äggula, riven ost och senap. Salta och peppra.
  3. Lägg en generös klick av ostblandningen på spenaten och ställ högt i ugnen i 1-2 minuter eller tills den fått fin gratinerad yta. Ät genast som tillbehör till en soppa eller gryta.
  4. Ett ypperligt tillbehör till soppor och grytor, men är också trevlig att avnjutas tillsammans med rökt renstek eller rostbiff och en blandad grönsallad.

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 skivor vitt bröd
  • 2 dl tinad bladspenat
  • 1 tsk olivolja
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 äggula
  • 1 1/2 dl riven Västerbottensost
  • 2 msk dijonsenap
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1109,5 kJ / 265,1 kCal