Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Västerbottensruta med löjrom

Detta recept på västerbottensruta med löjrom är utmärkt att servera som plockmat till fest. Du gör snittarna av bland annat smördeg, ägg, crème fraiche, Västerbottensost, rödlök, gräddfil och löjrom. Lyxigt och utsökt.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Rulla ut smördegen och lägg i en ugnssäker form (ca 20 x 30 cm, för 6 port). Nagga smördegen väl med en gaffel.
  3. Förgrädda bottnen ca 10 minuter mitt i ugnen. Om smördegen bubblar upp i ugnen kan man efter gräddningen trycka med en stekspade så att bottnen blir platt.
  4. Vispa ihop ägg och crème fraiche. Krydda med salt och peppar.
  5. Blanda ner osten i äggvispet. Häll det över smördegsbottnen.
  6. Grädda mitt i ugnen 15–20 minuter, tills äggstanningen har stelnat. Låt svalna.
  7. Skala och finhacka löken. Skär smördegspajen i rutor. Toppa dem med en klick gräddfil och löjrom. Avsluta med rödlök, klippt krasse och dillvippor.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på smördegen. Innehåller ägg och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smördeg, laktosfri crème fraiche och laktosfri gräddfil.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 rulle kyld smördeg (à 250 g)
  • 3 ägg
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 200 g riven Västerbottensost
  • 1 liten rödlök
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • 100 g löjrom
  • 1 ask smörgåskrasse
  • dillvippa till garnering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?