Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Västerbottensrisotto

Om du vill laga något krämigt med en lyxig och djup smak ska du testa det här receptet på Västerbottensrisotto. Med arborioro, Västerbottensost, vitt vin och övriga ingredienser skapar du en magisk och mästerlig rätt som passar till vardag och fest.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vatten och fond.
  2. Skala och finhacka löken. Fräs ris och lök i smör i en stekpanna med höga kanter tills grynen ser "genomskinliga" ut.
  3. Häll på vinet och låt det koka in. Häll på den varma buljongen lite åt gången. Rör om då och då. Koka tills riset är "al dente", 20-25 minuter. Riv osten fint.
  4. Ta stekpannan från värmen och rör ner osten i risotton så att den smälter.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett, kontrollera fonden.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och ost mot mjölkfritt alternativ, kontrollera fonden.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl arborioris
  • 1 l vatten (till fonden)
  • 1/2 dl konc kycklingfond eller grönsaksfond
  • 1 schalottenlök
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 100 g Västerbottensost
  • 2 msk smör
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?