Västerbottenspaj - Västerbottensostpaj

199
7
Västerbottenspaj - Västerbottensostpaj

Västerbottens egen ostpaj är en utomordentligt god rätt som passar till mycket. Häll bara ner din ost- och äggstanning i pajskalet före du gräddar i ugnen. Servera sedan din smakrika Västerbottensostpaj med fisk eller salta skaldjur.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2009

Västerbottenspaj - Västerbottensostpaj

Ingredienser

10 bitar

Skal

2 1/2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1/2 tsk salt
150 g smör
2 msk kallt vatten
1 ägg till pensling

Fyllning

4 dl mjölk
2 dl vispgrädde
350 g riven Västerbottensost
6 ägg
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

199

Kommentarer

Magdalena

2020-06-19

Jättegod paj! Då jag ville göra den i en vanlig pajform (ej springform) gjorde jag 2/3 av äggstanningen, men hälften hade nog räckt egentligen. Sen fick min paj ganska mycket färg också, så vill man inte ha det får man passa noga!

Anna

2016-08-19

Man ska göra höga kanter, det står i receptet. Vill betona verkligen mycket höga, om all fyllning ska få plats utan att rinna över.

Harriet

2014-08-17

Det här receptet var perfekt och enkelt för en mycket god och vacker paj till kräftskivan. vi gör den igen!