Västerbottensostpaj med romröra

11
4
Västerbottensostpaj med romröra

Högtidernas mest efterlängtade paj är troligen en klassisk Västerbottensostpaj som i detta recept görs på filodeg. Pajen blir extra krispig men har fortfarande den goda, välbekanta smaken av Västerbottensost. Servera pajen med en härlig romröra gjord på äpple, rödlök och löjrom.

Skriv ut
Västerbottensostpaj med romröra

Ingredienser

8 bufféportioner

Fyllning

3
ägg
1 1/2 dl
vispgrädde
1 1/2 dl
mjölk
1/2 tsk
salt
1 krm
svartpeppar
4 dl
riven Västerbottensost

Filodeg

25 g
smör
3
ark filodeg

Romröra

1
äpple
1/2
rödlök
1/2
kruka dill
2 dl
crème fraiche
75 g
stenbitsrom eller löjrom

För alla

Innehåller gluten, ägg och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av vispgrädde, mjölk, smör och crème fraiche.

Näringsvärdet är beräknat per bufféportion.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Peter

2020-12-31

Göör gott! Kommer att göra detta fler gånger. 🤓

Ulrika

2019-09-10

Supergod

Kerstin

2018-03-15

Jättegod och enkel. Den kommer jag absolut att göra fler gånger!

Näringsvärde per portion

Energi 1486 KJ / 355 kCal
Fett 28 g
Salt 1.28 g
Kolhydrater 13 g
Protein 13 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept