Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Västerbottensflarn med rödlökskräm

Västerbottensflarn med rödlökskräm är en fin kombination av klassiska svenska smaker. Ett smakrikt flarn av Västerbottensost toppas med en dillig rödlökskräm och en liten bit inlagd sill. Ett elegant tilltugg som passar lika bra som entrérätt eller på t ex en påskbuffé.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Lägg ut en tesked riven ost för varje flarn på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in plåten mitt i ugnen och grädda 5-7 minuter tills osten slutar bubbla och flarnen fått fin färg. Låt dem kallna på plåten.
  3. Skala och finhacka löken. Fräs den sakta i oljan i en stekpanna tills den blir mjuk. Häll upp löken i en bunke och låt svalna.
  4. Hacka dillen grovt, blanda den och crème fraichen med löken. Smaksätt med salt och peppar.
  5. Till servering: Skär sillen i smala bitar. Lägg lökkrämen på ostflarnen och toppa med en sillbit. 

För alla

Fri från gluten och ägg.
Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl riven Västerbottensost
  • 3 rödlökar
  • 1 msk matolja
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 kruka dill
  • salt och svartpeppar
Till servering
  • inlagd sill
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1553 kJ / 371 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer