Västerbotten cheese dip med jalapeño och majs | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Västerbotten cheese dip med jalapeño och majs

Kan man få för många olika dipper till fredagstacon? Här kommer ännu en, men så god att det slår ut det mesta. Smakrik svensk Västerbottensost möter het jalapeño och söt majs och skapar en oemotståndlig cheesedip. Måste provas!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka jalapeñon (ta bort kärnorna om den är färsk). Låt majsen rinna av i en sil.
  2. Smält smöret i en kastrull på svag värme. Blanda ner mjölet och rör till en slät redning. Tillsätt mjölken, koka upp under omrörning och låt sjuda ca 1 minut. Dra av kastrullen från värmen, tillsätt osten och rör tills den har smält. Vänd ner jalapeñon och majsen. Smaka av med salt och peppar.
  3. Servera som tillbehör på en tex-mex buffé.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot majsstärkelse.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut mjölk mot mjölkproteinfri valfri dryck. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Tips

Dippen passar utmärkt till pulled chicken med dina favorit tacotillbehör.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 färsk jalapeño (eller 1 msk avrunnen inlagd, för 4 port)
  • 1 förp majs (à 150 g)
  • 2 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 150 g riven Västerbottensost
  • salt och svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1057 kJ / 253 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept