Varmrökt lax med rostad brysselkål och senapsgruka

9
2
Varmrökt lax med rostad brysselkål och senapsgruka

En svindlande smarrig rätt där huvudrollen redan är klar. Du rör bara ihop en dressing till gurkan, marinerar lök och rostar potadis och bryssekål i ugnen. Klart!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2022

Varmrökt lax med rostad brysselkål och senapsgruka

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis (gärna amandine)
500 g brysselkål
1 msk olja
salt
peppar
1 rödlök
1/2 citron
1 tsk strösocker
2 krm salt
2 msk svensk senap
2 tsk honung
2 msk vatten
3 msk olja
1 förp färsk dill (à 20 g)
1 gurka
ca 500 g varmrökt lax
65 g mangold

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Krossa 1 tsk fänkålsfrö eller kummin (för 4 port) och blanda med potatisen.

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Nina

2022-01-12

Gott recept, tog ca 30 min att laga.

Johanna

2022-01-05

Väldigt goda smakkombinationer, smakerna gifter sig. Vi använde dijonsenap istället för svensk senap och det gör så klart en del skillnad i smaken men funkade riktigt bra med övriga ingredienser. Förvånansvärt gott och enkelt att göra.

Näringsvärde per portion

Energi 2978 KJ / 713 kCal
Fett 33 g
Salt 3 g
Kolhydrater 59 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden