Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Värmande vintergryta

Denna värmande vintergryta är underbart god och får sin trevliga smak av bland annat vinbärsgelé och vinäger. Koka ihop alla ingredienser och servera direkt den rykande heta grytan täckt med hackad persilja och bröd på sidan.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp köttbuljong, soja, vinbärsgelé och vinäger i en gryta. Skala och skär potatisar, morötter och palsternackor i kuber. Lägg rotfrukterna i grytan och låt koka ca 10 min under lock.
  2. Skär skinkan i strimlor. Lägg skinka och ärter i grytan och låt koka ytterligare ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.
  3. Till servering: Strö över rikligt med hackad persilja och servera med bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 5 dl köttbuljong (tärning + vatten)
  • 2 msk soja
  • 1 msk vinbärsgelé
  • 1 msk vinäger
  • 6 potatisar
  • 2 morötter
  • 500 g färsk skinka
  • 1 dl djupfrysta ärter
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Till servering
  • hackad persilja
  • bröd
Lägg till i inköpslistan