Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Varm potatissallad

Potatissallad passar till de allra flesta måltider och denna sallad, som du serverar varm, är inget undantag. Med purjolök, rädisor och minimajs i potatissalladen får du en matig och god blandning som toppas med lite vinägrett.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär potatisen i skivor. Koka skivorna i lättsaltat vatten i en kastrull ca 8 min.
  2. Skölj, ansa och strimla purjolöken fint. Skölj och skär rädisorna i klyftor. Dela minimajsen i 3-4 bitar. Låt purjo, rädisor och minimajs koka med potatisen ca 5 min.
  3. Vinägrett: Blanda samman olja, vinäger, salt och peppar.
  4. Låt potatis och grönsaker rinna av. Häll över vinägretten. Servera gärna till lax.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 potatisar
  • 1 purjolök
  • 1 knippe rädisor
  • 1 pkt djupfryst minimajs (à 200 g)
Vinägrett
  • 3 msk olja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan