Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Varm mozzarella med tomat och basilikasalsa

Varma och mättande baguetter med en salsa av tomat, rödlök och basilika. Denna varma mozzarella med tomat och basilikasalsa har kort tillagningstid och passar utmärkt tillsammans med rucolasallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skålla och skala tomaterna. Kärna ur och tärna dem fint. Finhacka löken och strimla basilikan. Blanda samman allt detta med olja och vinäger. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Låt stå och dra en stund.
  2. Smält smör i en stekpanna och stek brödskivorna gyllengula i smör. Låt dem rinna av på hushållspapper. Skär osten i skivor och fördela dessa på brödskivorna.
  3. Sätt ugnen på "grill" eller högsta övervärme och värm ostsnittarna någon minut. Osten ska inte smälta och inte bli brynt, bara varm.
  4. Lägg upp snittarna på en bädd av rucolasallad och fördela tomatsalsan i mitten på varje tallrik. Ett par extra droppar olja och vinäger på bladen skadar aldrig, inte ett extra varv med svartpepparkvarnen heller!

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 stora tomater
  • 1/2 rödlök (1/2 motsvarar 1 stor schalottenlök)
  • 1 kruka basilika
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • salt
  • nymald svartpeppar
  • smör
  • 12 skivor minibaguette (eller liknande)
  • 1 ask ruccolasallad
  • 1 mozzarella
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer