Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Avancerad

Vårens godaste smörgåstårta

Smörgåstårta är den perfekta kalasmaten! Fira med en konstnärligt garnerad smörgåstårta med krispigt grönt. Innanför de spirande ärt- och sparrisskotten gömmer sig tre smakfulla fyllningar med smak av räkor, lax och avokado.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6-8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Laxfyllning: Hårdkoka, skala och hacka äggen. Skär laxen i små tärningar. Blanda ägghack, lax, crème fraiche, citronskal och gräslök. Salta och peppra. Ställ kallt.
  2. Räkfyllning: Häll av spadet från räkorna. Spara ca 0,5 dl av räkorna till garnering. Grovhacka resten. Blanda räkhacket med majonnäs, pepparrot, senap och dill. Salta och peppra. Ställ kallt.
  3. Pepparrotskräm: Vispa crème fraichen med pepparrot, citronskal och salt med elvisp några minuter, tills den tjocknar (blir lös först).
  4. Avokadofyllning: Dela och kärna ur avokadon. Gröp ut köttet och skär i skivor. Dela citronen och pressa över juicen.
  5. Montering: Se här hur du skär bröden och hur du lägger ihop bröd med fyllning och dekorerar smörgåstårtan.

Näringsberäkningen är utan picklad lök.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt landgångsbröd.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i brödet. Välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i brödet. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche eller Sour Supreme.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i brödet. Välj äggfri majonnäs. Uteslut de kokta äggen i laxfyllningen och välj ev fintärnad kokt potatis i stället.

Tips

Syrlig picklad rödlök: Koka upp 1/2 dl ättiksprit (12%), 1 dl strösocker och 1,5 dl vatten. Skala, halvera och skär 1 rödlök i klyftor. Häll över lagen. Låt stå minst 4 timmar eller gärna över natten.

Ingredienser

Portioner: 6-8
Laxfyllning
  • 3 ägg
  • 300 g kallrökt lax i bit
  • 1 1/2 dl crème fraiche
  • 1 msk finrivet citronskal
  • 1/2 dl finskuren gräslök
  • salt och peppar
Räkfyllning
  • 1 burk handskalade räkor i lake (à 580 g)
  • 1 1/2 dl majonnäs
  • 1/2 dl finriven pepparrot
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1/2 dl finskuren dill
  • salt och peppar
Pepparrotkräm
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk finriven pepparrot
  • 1 msk finrivet citronskal
  • 1 krm salt
Avokadofyllning
  • 4 avokador
  • 1 citron
Montering
  • 8 landgångsbröd
  • 5 sparrisar
  • 1 fänkål
  • 10 salladsärter
  • 2 polka- eller gulbetor
  • 1 ask ärtskott (à ca 100 g)
  • 4 skivor kallrökt lax
  • 50 g regnbågs- eller laxrom
  • dillvippor
  • picklad rödlök
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!

Näringsvärde
Per portion

Energi 4014 kJ / 959 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept