Smörgåstårta är den perfekta kalasmaten! Fira med en konstnärligt garnerad smörgåstårta med krispigt grönt. Innanför de spirande ärt- och sparrisskotten gömmer sig tre smakfulla fyllningar med smak av räkor, lax och avokado.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2016
Gör glutenfri: välj glutenfritt landgångsbröd.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i brödet. Välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i brödet. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche eller Sour Supreme.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i brödet. Välj äggfri majonnäs. Uteslut de kokta äggen i laxfyllningen och välj ev fintärnad kokt potatis i stället.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gjorde den vegetarisk genom att byta ut laxen till vegiar och räkorna till naturell tofu och tångrom (använde även tångrom till dekoreringen). Blev en jättegod smörgåstårta som uppskattades av alla!
Elin
2021-11-18Jättegod! Men smaka av alla rörorna och låt smakerna va lite i överkant! De smakar mindre när de väl är i tårtan. Jag använde jättefranska som jag skat av kanterna på, funka fin fint! Ps, vattenläggningen tar bort nästan all smak från fänkålen och betorna.
Sandra
2020-11-09Denna är verkligen en jättegod tårta som man absolut borde testa om man inte redan gjort det. smakerna passa så bra ihop, blev så förvånad över hur gott det var med picklad rödlök på.
Frida
2020-07-29