Valnötsbröd med dadlar | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Valnötsbröd med dadlar

Detta recept ger dig ett härligt och gott valnötsbröd som kommer bli en familjefavorit! Blanda ingredienserna och låt jäsa före du formar två limpor av den dadelfyllda degen. Grädda i två temperaturer och låt sedan ditt mumsiga bröd svalna.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka valnötterna grovt. Kärna ur och strimla dadlarna. Smula jästen i en bunke.
  2. Värm vattnet till fingervarmt, 37°C i en kastrull eller i mikrovågsugnen på full effekt (max 800 W), ca 1½ min. Häll lite av vattnet över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt resten av vattnet, olja, salt, socker, dadlar, valnötter, rågsikt och nästan allt vetemjöl. Spara lite till utbakningen.
  3. Arbeta degen smidig för hand eller i maskin tills degen släppper bunkens kant. Låt jäsa övertäckt ca 40 minuter.
  4. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela i två bitar. Forma varje bit till en avlång limpa. Lägg limporna på en bakpapperklädd plåt. Skär ett par skåror i varje limpa. Låt jäsa utan bakduk ca 20 minuter. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i 250°C i ca 5 minuter. Sänk värmen till 200°C
    och grädda ytterligare ca 25 minuter. Låt brödet kallna på galler.

Ingredienser

Portioner: 20
  • 1 påse valnötter (à 50 g)
  • 12 dadlar
  • 1 pkt jäst (à 50 g)
  • 5 dl vatten
  • 1/2 dl olja
  • 1 msk salt
  • 1 msk socker
  • 10 dl rågsikt
  • 4 1/2 dl vetemjöl
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 580 kJ / 140 kCal
Fett: 4 g
Läs mer om näringsvärden