UNDER 30 MIN | Enkel

Våffelsmet med mineralvatten

Vad går upp mot en riktigt frasig våffla med sylt och grädde? Här är ett grundrecept med mineralvatten istället för mjölk, det gör våfflorna extra frasiga. Perfekt till både vardag och fest, men framför allt på självaste våffeldagen!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 våfflor portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält smöret och låt det svalna.
  2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och vispa samman med äggen och 2 dl av mineralvattnet (för 10 våfflor). Tillsätt resten av minelralvattnet i en stråle under vispning och vispa till sist ner smöret.
  3. Grädda våfflorna gyllenbruna.

För alla

Våfflorna innehåller ägg
Gör glutenfria: byt vetemjölet till en ljus glutenfri mjölmix.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot ett mjölkfritt matfett eller olja. 
Gör laktosfri: byt till laktosfritt smör.

Ingredienser

Portioner: 10 våfflor
  • 125 g smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 krm salt
  • 2 ägg
  • 3 dl mineralvatten

Näringsvärde
Per portion

Energi 505 kJ / 121 kCal