Våffelsmet med mineralvatten

164
6
Våffelsmet med mineralvatten

Vad går upp mot en riktigt frasig våffla med sylt och grädde? Här är ett grundrecept med mineralvatten istället för mjölk, det gör våfflorna extra frasiga. Perfekt till både vardag och fest, men framför allt på självaste våffeldagen!

Skriv ut
Våffelsmet med mineralvatten

Ingredienser

10 våfflor
125 g
smör
4 dl
vetemjöl
1 tsk
bakpulver
2 krm
salt
2
ägg
3 dl
mineralvatten

För alla

Våfflorna innehåller ägg
Gör glutenfria: byt vetemjölet till en ljus glutenfri mjölmix.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot ett mjölkfritt matfett eller olja. 
Gör laktosfri: byt till laktosfritt smör.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

164

Kommentarer

Kerstin

7/8/2020

Supergoda! Använde rapsolja vilket funkade fint. Frasiga och skall ätas direkt :)

Alexandra

3/25/2020

Måste vara ngt fel på receptet dessa var hemska🙈

Redaktionen ICAse

3/26/2020

Hej Alexandra! Vad tråkigt att höra att de inte var goda. Var det smaken eller konsistensen du inte gillade, eller båda? Hälsningar Ulrika

Anette

2/15/2020

Jätte god

Näringsvärde per portion

Energi 505 KJ / 121 kCal
Fett 11 g
Salt 0.5 g
Kolhydrater 5 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept