Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 15 MIN | Enkel

Uppfriskande slush

Uppfriskande slush är läskande och gott. Du blandar lätt den här delikata slushen vars huvudingrediens är frysta hallon. Den är tilltalande som dessert eller mellanmål.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 små shot-glas portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa frysta hallon tillsammans med färskpressad apelsinjuice, florsocker och honung tills allt krossats fint. 
  2. Strimla färska basilikablad och rör ner i de mixade hallonen. Häll upp i glas och servera genast.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

 

Tips

Passarbra som dessert, men är också perfekt som överraskande mellanrätt.

Tina 250 g djupfrysta hallon sakta i en kastrull med tätslutande lock. När hallonen tinat, höj värmen och koka upp hallonen. Skeda upp de uppkokta hallonen i en iskubsform, lägg på plastfilm, låt hallonen svalna och frys in. Mixa de frysta hallonkuberna enligt receptet.

Ingredienser

Portioner: 10 små shot-glas
  • 250 g frysta hallon
  • 3 dl färskpressad apelsinjuice
  • 2 msk florsocker
  • 1 msk honung
  • ca 10 färska basilikablad
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer