Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ugnskyckling med vitlök och broccoli

Ugnsstekt kyckling med vitlök och broccoli är en underbar rätt! Passar utmärkt till pasta exempelvis tagliatelle. Servera med sallad och ett gott bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Lägg kycklingdelarna i en ugnssäker form. Pensla med olja och strö över salt och peppar.
  3. Skala och lägg på hela vitlöksklyftor. Sätt in mitt i ugnen i ca 10 min.
  4. Lägg på broccolin och fortsätt tillaga i ca 15 min.  Kontrollera att kycklingen är genomstekt dvs. att köttsaften är klar utan rosa inslag.
  5. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning. Låt pastan rinna av och blanda med crème fraichen.
  6. Servera kycklingen med vitlök och broccoli samt pasta. Bröd och sallad passar bra till.

För alla

Rätten innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta och servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och krydda med örter.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) som kryddas med örter.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

 

Tips

Om du följer detta recept, uppfyller rätten kriterierna för nyckelhålsmärkningen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg kycklingdelar lår och ben
  • 1 msk olja
  • 1 vitlök
  • 500 g djupfrysta broccolibuketter
  • 280 g pasta t ex tagliatelle
  • 2 dl lätt crème fraiche franska örter
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan