Ugnsbakade rödbetor med ruccolaolja

4
1
Ugnsbakade rödbetor med ruccolaolja

Bjud ugnsbakade rödbetor som förrätt eller tillbehör tillsammans med en god rucolaolja. Lägg bara upp dina varma, pinjenötsbeströdda rödbetor och rucola på fat och servera direkt.

Ugnsbakade rödbetor med ruccolaolja

Ingredienser

4 portioner

Rucolaolja

1 msk färsk, riven pepparrot
1 förp rucola (à 65 g)
1 krm salt
1 dl majs- eller rapsolja
500 g rödbetor , förkokta
1 msk olja
1 tsk salt
50 g pinjenötter

Gör så här

Tips

Bröd är gott att servera till.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Brita

2006-07-05

En verklig delikatess. Men i stället för att skala primörerna förvällde jag dem i 5 min, kylde dem därefter i kallt vatten och skrapade bort skalet. Bakade dem sedan hela i ugnen. För övrigt allt enligt receptet.

Näringsvärde per portion

Energi 1640 KJ / 390 kCal
Fett 37 g
Läs mer om näringsvärden