Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ugnsbakade rödbetor med ruccolaolja

Bjud familjen på härliga, ugnsbakade rödbetor och smarrig ruccolaolja med detta trevliga recept. Lägg bara upp dina varma, pinjenötsbeströdda rödbetor och ruccola på fat och servera direkt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skölj och skala rödbetorna. Skär rödbetorna i klyftor. Pensla en liten långpanna med oljan. Lägg i rödbetsklyftorna och strö över salt. Baka i ca 30 min.
  3. Strö över pinjenötter. Tillaga i ytterligare 10 min.
  4. Olja: Mixa pepparrot, ruccola, salt och olja till en dressing. Låt den stå kallt en stund.
  5. Servera den till de varma rödbetorna med lite ruccolasallad och bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g rödbetor
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt (gärna havssalt)
  • 50 g pinjenötter
  • 1/2 kruka ruccolasallad
Ruccolaolja
  • 1 msk färskriven pepparrot
  • 1/2 kruka ruccolasallad kruka ruccolasallad
  • 2 krm salt
  • 1 dl majs- eller rapsolja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1640 kJ / 390 kCal
Fett: 37 g
Läs mer om näringsvärden