Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ugnsbakade grönsaker

Ugnsbakade grönsaker är det perfekta tillbehöret till grillat kött eller fisk. Sötpotatis, selleri, gröna ärter och aubergine kryddas och smaksätts med kanel, oregano och honung innan de ugnsbakas.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skölj och skär sötpotatisen och sellerin i cm-tjocka skivor. Skär auberginen i något större bitar. Lägg allt i en ugnssäker form.
  3. Skala och finhacka vitlöken. Finhacka persiljan. Blanda med grönsakerna. Droppa över olivolja och honung. Krydda.
  4. Ugnsbaka i 25 minuter. När 5 minuter återstår, strö över de gröna ärterna.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 stora sötpotatisar (2 st motsvarar ca 500 g)
  • 2 selleristjälkar
  • 1 aubergine
  • 1 vitlöksklyfta
  • några kvistar bladpersilja
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk torkad oregano
  • salt
  • vitpeppar
  • 3 dl frysta ärter
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 450 kJ / 110 kCal
Fett: 4 g
Läs mer om näringsvärden