Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Ugnsbakad torskrygg med ärt- och blomkålspuré och citronmarinerade bönor

Lätt som en plätt gör du denna rätt med fryst torskrygg. Tina fisken, pensla med olja, salta och skjuts med den in i ugnen. Fisken serveras tillsammans med en len puré gjord på ärter och blomkål och en god bönsallad. En nyttig vardagsfavorit!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150˚C.
  2. Tina fisken, torka av med papper och lägg i en ugnsform. Pensla med olivolja och salta.
  3. Baka i ugnen i ca 10-12 minuter tills fisken är lagom skivig och fast. Använd gärna kökstermometer, 52˚C i innertemperatur ger en saftig fisk.
  4. Ärtpuré: Täck blomkål, ärter och krossad vitlök med vatten i en kastrull, koka upp och häll av vattnet.
  5. Mixa grönsaker, crème fraiche och smör till en len puré, smaksätt med salt och vitpeppar. Håll varmt.
  6. Vinägrett: Finhacka löken och örterna. Blanda alla ingredienserna till vinägretten förutom örterna.
  7. Bönor: Fräs bönorna snabbt i lite olivolja.
  8. Häll över dressingen och smaksätt med hackade örter, salt och peppar.

Recept och bild från Findus i samarbete med Tina Nordström.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Tips

Kocken Tina Nordström tipsar: ”Spara vattnet från koket och prova rätten som en fisksoppa genom att späda purén.”

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 frysta torskryggfiléer
  • olivolja (till stekning)
Ärtpuré
  • ca 150 g frysta blomkålsbuketter
  • 3 dl frysta ärter (gärna Ebba-ärter)
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt och vitpeppar
  • ca 1 msk crème fraiche
  • 15 g smör (15 g smör motsvarar 1 msk)
Vinägrett
  • 2 schalottenlökar
  • 1/2 dl olivolja
  • saft och skal från 1 citron
  • 2 msk finhackad dill och gräslök
Bönor
  • 550 - 600 g blandade bönor (vaxbönor, haricots verts, sojabönor)
  • 1 msk olivolja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1907 kJ / 457 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer