Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Ugnsbakad potatis med rosmarin och vitlök

Gör din egen ugnsbakade potatis med härlig smak av både vitlök och rosmarin med detta recept. Ställ bara in din klyftade potatis med repad, ljuv rosmarin och hackad vitlök i ugnen och garnera med ytterligare lite rosmarin före du serverar potatisen.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skär potatisen i klyftor. Skala och finhacka vitlöken. Repa rosmarinen och lägg undan lite till garnering.
  3. Blanda potatis, vitlök, rosmarin och olja i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar. Ställ in mitt i ugnen 30–40 minuter, rör om då och då. Garnera med resten av rosmarinen.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 700 g fast potatis (gärna små)
  • 4 vitlöksklyftor
  • 4 rosmarinkvistar
  • 1 dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan