Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Enkel

Ugnsbakad potatis

Här är ett lättlagat och klassiskt recept på god ugnsbakad potatis. Allt du behöver är fast potatis, rapsolja och salt. Den ugnsbakade potatisen är ett tillbehör som passar till det mesta och framförallt till en bit kött!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skölj och dela potatisen i halvor. Lägg på en plåt och stänk över olja.
  3. Ugnsbaka potatisen i ca 25 minuter, tills den är mjuk. Salta och servera till Fondue.

För alla

Fri från gluten, mjölk och ägg.

Tips

Förbered:
Lagas strax före serveringstillfället.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g fast potatis (med skal)
  • rapsolja
  • salt
Lägg till i inköpslistan