Tzatziki | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Enkel

Tzatziki

Tzatziki, som är en slags grekisk sås eller dressing, hör till en av de största favoriterna vid den grillade middagen. Tzatzikin har i grunden yoghurt och gurka som du kryddar med lite vitlök och serverar kall till köttet, fisken eller fågeln

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt yoghurten rinna av i ett kaffefilter ca 4 tim i rumstemperatur.
  2. Skölj gurkan och riv den grovt på rivjärn. Blanda gurkan med saltet och låt stå i ett durkslag ca 15 min.
  3. Krama ur så mycket som möjligt av vätskan från gurkan.
  4. Blanda den avrunna yoghurten med gurka, skalad och pressad vitlök, olja och vinäger. Smaka av med peppar.
  5. Servera tzatzikin som förrätt med vitt bröd och svarta oliver eller som tillbehör till grillat kött, fisk eller fågel.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 l mild naturell yoghurt
  • 1 gurka
  • 1 tsk salt
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 1 1/2 msk vitvinsvinäger
  • 1 krm mald vitpeppar
Till servering
  • ev bröd
Lägg till i inköpslistan