Tortillapizza med mozzarella och parmaskinka | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tortillapizza med mozzarella och parmaskinka

Har du ont om tid men vill göra något gott och mättande kan du tillaga de här smarriga tortillapizzorna. På det mjuka brödet placeras zucchini, tomat och mozzarella och efter att det värmts i ugnen parmaskinka och rucola. Läckert och smakfullt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skiva zucchini på längden med osthyvel. Skär tomaterna och mozzarellan i skivor.
  3. Lägg ut tortillabröden på plåtar med bakplåtspapper. Fördela zucchini och tomater på bröden. Krydda med svartpeppar och lägg på osten.
  4. Sätt in högt i ugnen ca 5 minuter.
  5. Lägg på skinka och ruccolasallad vid serveringen.

För alla

Glutenfri: gör egna tortillas på glutenfri tortilla-mix.
Gör laktosfri: använd lagrad ost.
Gör mjölkproteinfri: använd sojabaserad ost med mozzarellasmak.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 tortillabröd (ca 20 cm)
  • 1 zucchini
  • 4 stora tomater
  • svartpeppar
  • 125 g mozzarella eller riven lagrad ost (max 17%)
  • 12 skivor parmaskinka
  • ruccolasallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1524 kJ / 366 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden