Torskrygg med dillmos

6
0 Klimatsmart
Torskrygg med dillmos

Dill måste nödvändigtvis inte bara vara i en sås som serveras till fisken, utan det går lika bra att blanda ut den i ditt potatismos! Ihop med den rivna pepparroten har du alla givna smaker som passar till en fisk, och med en lite syrlig fänkålssallad är du nu redo att hugga in.

Skriv ut

Samarbete med:

Torskrygg med dillmos

Ingredienser

2 portioner
1/2
fänkål (à 300 g)
1/2
citron
1/2 msk
olivolja
-
salt
-
peppar
20 g
färsk dill
1
förp färskt potatismos (à 350 g)
1/2 dl
mjölk
1 tsk
riven pepparrot
350 g
torskrygg
2 tsk
smör
1/2
påse mâchesallad (à 65 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i potatismoset.
Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck. Välj laktosfritt matfett eller välj olja.

Gör så här

Tips

Riv lite citronskal och smaka av potatismoset med. Lite mer pepparrot kan också vara gott i moset.

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1946 KJ / 456 kCal
Fett 20 g
Salt 4 g
Kolhydrater 30 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept