UNDER 30 MIN | Medel

Torskrygg med dillmos

Dill måste nödvändigtvis inte bara vara i en sås som serveras till fisken, utan det går lika bra att blanda ut den i ditt potatismos! Ihop med den rivna pepparroten har du alla givna smaker som passar till en fisk, och med en lite syrlig fänkålssallad är du nu redo att hugga in.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 33, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och skiva fänkålen tunt, gärna på en mandolin. Blanda fänkålen med saft från citronen och olivoljan. Krydda med salt och peppar.
  2. Hacka dillen.
  3. Värm moset i en kastrull med mjölken och vänd ner dillen. Smaka av med riven pepparrot.
  4. Stek torsken i smöret i en stekpanna på medelvärme några minuter på varje sida. Krydda med salt.
  5. Vänd ner salladen i fänkålen.
  6. Servera fisken med mos och fänkålssallad.

För alla

Kontrollera noga innehållet i potatismoset.
Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck. Välj laktosfritt matfett eller välj olja.

Tips

Riv lite citronskal och smaka av potatismoset med. Lite mer pepparrot kan också vara gott i moset.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 1/2 fänkål (à 300 g)
  • 1/2 citron
  • 1/2 msk olivolja
  • salt
  • peppar
  • 20 g färsk dill
  • 1 förp färskt potatismos (à 350 g)
  • 1/2 dl mjölk
  • 1 tsk riven pepparrot
  • 350 g torskrygg
  • 2 tsk skaldjurssmör
  • 1/2 mâchesallad (à 65 g)

Näringsvärde
Per portion

Energi 1946 kJ / 456 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept