Torskrygg med dillmos

Dill måste nödvändigtvis inte bara vara i en sås som serveras till fisken, utan det går lika bra att smaksätta potatismoset med den! Tillsammans med den rivna pepparroten har du alla givna smaker som passar till fisk, och med en lite syrlig fänkålssallad är du nu redo att hugga in.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2023

Ingredienser
2 portioner
Mos
450 g potatis
1 dl mjölk
salt
peppar
20 g färsk dill
1 tsk riven pepparrot
1/2 fänkål (à 300 g)
1/2 citron
1/2 msk olivolja
350 g torskrygg
2 tsk smör
1/2 påse mâchesallad (à 65 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1946 KJ / 456 kCal
Fett20 g
Salt4 g
Kolhydrater30 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Synd att det inte var torskrygg utan bara ett paket fryst torskfilé
Ann-britt
2023-03-08