Torskrygg med dillmos

9
0 Klimatsmart
Torskrygg med dillmos

Dill måste nödvändigtvis inte bara vara i en sås som serveras till fisken, utan det går lika bra att smaksätta ditt potatismos! Tillsammans med den rivna pepparroten har du alla givna smaker som passar till en fisk, och med en lite syrlig fänkålssallad är du nu redo att hugga in.

Skriv ut

Samarbete med:

Torskrygg med dillmos

Ingredienser

2 portioner

Mos

450 g
potatis
1 dl
mjölk
-
salt
-
peppar
20 g
färsk dill
1 tsk
riven pepparrot
1/2
fänkål (à 300 g)
1/2
citron
1/2 msk
olivolja
350 g
torskrygg
2 tsk
smör
1/2
påse mâchesallad (à 65 g)

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Receptet har uppdaterats maj 2021.

Gör så här

Tips

Riv lite citronskal och smaka av potatismoset med. Lite mer pepparrot kan också vara gott i moset.

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1898 KJ / 452 kCal
Fett 10 g
Salt 2 g
Kolhydrater 46 g
Protein 41 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept