Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Enkel 15 min i köket

Torskrygg i röd curry med minimajs

Röd curry och kokosmjölk sätter smakerna i denna snabba fiskrätt som tillagas under halvtimmen. Torsken tillagas direkt i stekpannan tillsammans med röd curry, majs och kokosmjölk. Salladslöken sätter extra piff på såsen och serverad med jasminris kan detta snabbt bli en favorit på bordet. Smaklig spis!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina torsken.
  2. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  3. Häll av majsen och skär i bitar. Ansa och skiva salladslöken.
  4. Fräs lök, majs och currypasta i oljan i en stekpanna. Häll i kokosmjölk och låt koka upp. Lägg i torsken och lägg på ett lock. Låt sjuda ca 10 minuter.
  5. Servera torsken med riset.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 förp minimajs (à 425 g)
  • 4 salladslökar
  • 2 tsk röd currypasta
  • 400 ml kokosmjölk
  • 4 port torskrygg
Att ha hemma
  • 4 port jasminris eller annat gryn
  • 1 msk olja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2528 kJ / 605 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer