Torskgratäng med anjovis och dill

6
1
Torskgratäng med anjovis och dill

God fiskgratäng som tillagar sig själv i ugnen. Den består av torsk som toppas med sås gjord på ansjovis och dill. Serveras med kokt potatis och ett par stänk från en citronklyfta. Smaklig spis!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2018

Torskgratäng med anjovis och dill

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis

Gratäng

2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1/2 msk majsstärkelse
1 förp ansjovis (à 100 g)
1 ask, färsk dill (à 20 g)
salt
peppar
ca 600 g torskfilé

Till servering

1 citron
3 tomater

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Toppa gärna gratängen med lite riven ost.

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentar

Marie

2018-02-22

För lite grönsaker!

Näringsvärde per portion

Energi 2539 KJ / 607 kCal
Fett 25 g
Salt 4 g
Kolhydrater 51 g
Protein 41 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden