Torskgratäng med anjovis och dill | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Torskgratäng med anjovis och dill

God fiskgratäng som tillagar sig själv i ugnen. Den består av torsk som toppas med sås gjord på ansjovis och dill. Serveras med kokt potatis och ett par stänk från en citronklyfta. Smaklig spis!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 9, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina torsken.
  2. Skala och koka potatisen.
  3. Sätt ugnen på 225°C.
  4. Gratäng: Blanda grädde och mjölk i en kastrull och vispa ner majsstärkelse. Koka tills såsen tjocknat. Grovhacka ansjovis och dill och blanda med såsen. Smaka av med salt och peppar.
  5. Lägg torsken i en ugnssäker form och häll över såsen. Tillaga mitt i ugnen ca 12 minuter.
  6. Till servering: Skär citronen i klyftor och tomaterna i bitar.
  7. Servera gratängen med potatis, tomater och citron.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Tips

Toppa gärna gratängen med lite riven ost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
Gratäng
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 1/2 msk majsstärkelse
  • 1 förp ansjovis (à 100 g)
  • 1 ask, färsk dill (à 20 g)
  • salt
  • peppar
  • ca 600 g torskfilé
Till servering
  • 1 citron
  • 3 tomater
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Torskfilé utan skinn MSC

10 % rabatt

ICA Gott Liv 400 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2539 kJ / 607 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept