Torskgratäng med anjovis och dill

6
1
Torskgratäng med anjovis och dill

God fiskgratäng som tillagar sig själv i ugnen. Den består av torsk som toppas med sås gjord på ansjovis och dill. Serveras med kokt potatis och ett par stänk från en citronklyfta. Smaklig spis!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2018

Torskgratäng med anjovis och dill

Ingredienser

4 portioner
900 g
fast potatis

Gratäng

2 dl
vispgrädde
2 dl
mjölk
1/2 msk
majsstärkelse
1
förp ansjovis (à 100 g)
1
ask, färsk dill (à 20 g)
-
salt
-
peppar
ca 600 g
torskfilé

Till servering

1
citron
3
tomater

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Toppa gärna gratängen med lite riven ost.

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentar

Marie

2018-02-22

För lite grönsaker!

Näringsvärde per portion

Energi 2539 KJ / 607 kCal
Fett 25 g
Salt 4 g
Kolhydrater 51 g
Protein 41 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept