Torskburgare med grönsaksstavar

5
0
Torskburgare med grönsaksstavar

Enkla torskburgare som serveras med en kall sås med smetana. De sprödbakade torskfiléerna blir läckra burgare med hamburgerbröd och krispiga grönsaker som tillbehör. Ett gott sätt att servera fiskburgare.

Skriv ut
Torskburgare med grönsaksstavar

Ingredienser

4 portioner
2
förp sprödbakad torsk (à 360 g)
2 dl
smetana
4
morötter
1
gurka
4
hamburgerbröd

Att ha hemma

2 msk
chilisås
-
salt
-
svartpeppar
-
ev. senap

För alla

Kontrollera noga innehållet i den sprödbakade torsken, annars fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri sprödbakad torsk samt glutenfritt hamburgerbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Klimatanpassa

Byt ut smetana mot en växtbaserad ersättningsprodukt för att minska rättens klimatpåverkan med 25 %.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3299 KJ / 785 kCal
Fett 39 g
Salt 2.39 g
Kolhydrater 77 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept