Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel 15 min i köket

Torskburgare med grönsaksstavar

Enkla torskburgare som serveras med en kall sås med smetana. De sprödbakade torskfiléerna blir läckra burgare med hamburgerbröd och krispiga grönsaker som tillbehör. Ett gott sätt att servera fiskburgare.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Stek torsken enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Blanda smetana och chilisås och smaka av med salt och peppar och ev. lite senap.
  3. Skala morötterna och skär dem och gurkan i stavar.
  4. Servera torsken med bröd, sås och grönsaker.

För alla

Kontrollera noga innehållet i den sprödbakade torsken, annars fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri sprödbakad torsk samt glutenfritt hamburgerbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Klimatanpassa

Byt ut smetana mot en växtbaserad ersättningsprodukt för att minska rättens klimatpåverkan med 25 %.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 förp sprödbakad torsk (à 360 g)
  • 2 dl smetana
  • 4 morötter
  • 1 gurka
  • 4 hamburgerbröd
Att ha hemma
  • 2 msk chilisås
  • salt
  • svartpeppar
  • ev. senap
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3299 kJ / 785 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer