Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Torskbullar med gräslöks- och anjovissås

Dessa saftiga torskbullar gjorda på filé av torsk är otroligt goda tillsammans med denna sås på gräslök och ansjovis. Såsen får en härlig sälta från ansjovisen och en behaglig syra från citron som kompletterar fiskbullarna alldeles perfekt.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka löken. Fräs den i hälften av smöret och låt svalna.
  2. Skär fisken i bitar och finfördela den i en matberedare.
  3. Blanda ägg, ströbröd, mjölk och grädde. Låt stå och svälla en stund.
  4. Sätt ugnen på 125°C.
  5. Blanda alla ingredienser i matberedaren. Forma till små bullar och stek på medelstark värme i resten av matfettet. Varmhåll i ugnen.
  6. Värm alla ingredienser till såsen (utom gräslöken) i en kastrull. Krydda. Mixa med stavmixer. Red ev såsen. Strö över gräslöken. Servera med t ex kokt potatis, pressgurka och rårörda lingon.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd.
Gör mjölkfri: stek i olja eller mjölkfritt margarin. Välj ströbröd utan mjölk. Använd mjölkfria ersättningsprodukter för mjölk och grädde.
Gör äggfri: uteslut ägget och använd i stället 1 msk potatismjöl (för 4 port) att binda färsen med. Välj äggfritt ströbröd.

Gräslöks- och ansjovissås: Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt margarin i stället för smör. Använd mjölkfritt alternativ till grädden, t ex Oatly Imat eller Beneviva och mjölkfri crème fraiche, t ex Sour supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g fiskfilé av torsk, kolja eller hoki
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1/2 dl mjölk
  • 1/2 dl mellangrädde
  • 1 tsk salt
Gräslöks- och ansjovissås
  • 2 dl mellangrädde
  • 50 g smör
  • 4 ansjovisfiléer
  • 1 msk ansjovisspad
  • 1 tsk citronjuice
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 krm peppar
  • 3 msk finhackad gräslök
Till servering
  • potatis
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?