Torsk med anjoviskräm och ljummen ärtsallad

3
0
Torsk med anjoviskräm och ljummen ärtsallad

Denna anjoviskräm är helt magisk. Med bara gräslök, smetana, salt och peppar framhävs dess smak på ett otroligt sätt. Servera ansjoviskrämen till smörstekt torsk, kokt potatis och en ljummen ärtsallad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2021

Torsk med anjoviskräm och ljummen ärtsallad

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis

Ansjoviskräm

10 ansjovisfiléer
1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
2 dl smetana
salt
peppar

Torsk

600 g torskfilé
1/2 dl mjöl
2 msk smör

Ärtsallad

1/2 förp salladslök (à 125 g)
250 g gröna ärtor
1 msk smör
65 g babyspenat

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot majsstärkelse.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana och laktosfritt matfett eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.



Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2764 KJ / 657 kCal
Fett 33 g
Salt 2 g
Kolhydrater 47 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept