Torsk med ansjoviskräm och ljummen ärtsallad
Denna ansjoviskräm är helt magisk. Med bara gräslök, smetana, salt och peppar framhävs dess smak på ett otroligt sätt. Servera ansjoviskrämen till smörstekt torsk, kokt potatis och en ljummen ärtsallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2023
Ingredienser
Ansjoviskräm
Torsk
Ärtsallad
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot majsstärkelse.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana och laktosfritt matfett eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Supergott! Det här kommer vi att äta fler gånger! Gjorde potatismos till och det var populärt i familjen. Ansjoviskrämen toppengod, precis lagom smak och den varma salladen passade perfekt till!
Annika
2022-01-11