Tomatsoppa med risoni och mozzarella

15
6
Tomatsoppa med risoni och mozzarella

En matig och syrlig soppa – ja tack! Med en bas på passerade tomater och grönsaksbuljong så kokas risoni och gröna linser upp i detta. För mildheten äter du soppan med bitar av mozzarella och frisk basilika. Smaklig soppa!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2020

Tomatsoppa med risoni och mozzarella

Ingredienser

4 portioner
1
gul lök
2
förp passerade tomater (à 500 g)
1 1/2 dl
risoni
1
förp kokta gröna linser (à 380 g)
1
förp mozzarella (à 250 g)
1
förp färsk basilika (à 20 g)

Att ha hemma

1 msk
olja
2 msk
tomatpuré
5 dl
vatten
2
grönsaksbuljongtärningar eller motsvarande mängd fond
-
salt
-
peppar

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Tips

Fräs en pressad vitlöksklyfta och 1 tsk timjan med löken (för 4 port).

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Hanna

2020-06-05

Överraskande god faktiskt! Blandade i risonin tillsammans med linserna

Jenny

2020-05-20

Supergod soppa! Värmde upp resterna dagen efter och fyllde då på med pastasåsen med tofu, vilket tillförde mer hetta 😊 det som blev över gjordes en ratatouille på 😊

Malin

2020-05-14

Jättegod och matig vardagssoppa! Jag hällde i risonin i soppkastrullen precis på slutet och la i osten och basilikan med. Skönt med mindre antal skålar på matbordet.

Näringsvärde per portion

Energi 1688 KJ / 401 kCal
Fett 15 g
Salt 3 g
Kolhydrater 42 g
Protein 20 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept