Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tomatsoppa med apelsin

Härlig, enkel och god tomatsoppa med smak av vitlök, syrlig citron och apelsin. Garnera med några extra skivor apelsin och lite klippt rosmarin. En riktig hälsokick!

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Receptettexten är avsedd för 4 portioner.

  1. Skär 10 av tomaterna i fyra delar.
  2. Skala och skär vitlök och lök fint och låt den fräsa mjuk i en kastrull med olivoljan. Tillsätt de 10 tomaterna i bitar och häll på vattnet. Låt koka i 15 minuter. Mixa och passera.
  3. Häll tillbaka det passerade i kastrullen och späd ev med mera vatten till lämplig konsistens. Smaka av med socker, citronjuice, juicen av en apelsin, salt och vitpeppar.
  4. Skär de återstående två tomaterna i fina små tärningar till dekoration. Lägg i tomattärningarna och garnera varje tallrik med apelsinskivor.
  5. Servera en rostad eller smörfräst skiva bröd med jämtländsk getost eller den liknande franska chèvren till. Lite klippt rosmarin gifter sig fint med getosten.

Tips

I stället för färska tomater kan man använda krossade tomater. Tänk på att anpassa vattenmängden efter den sort som väljs.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 12 färska tomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 schalottenlökar
  • 2 msk olivolja
  • 8 dl vatten
  • 2 msk socker
  • 1/2 citron
  • 2 apelsiner
  • salt
  • vitpeppar
  • färsk rosmarin
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?