Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Tomatsoppa

En härligt len och smarrig tomatsoppa med smak av ingefära, morot, matyoghurt och citron. Servera tomatsoppan varm tillsammans med krutonger. Snabblagat!

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp tomatsoppa med mjölk, finriven ingefära och grovriven morot. Låt sjuda 3-4 minuter.
  2. Blanda matyoghurt med juice och skal från citron. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Toppa soppan med yoghurten samt krutonger och bladpersilja.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 1 kyld, färdig tomatsoppa (à 500 ml)
  • 1 dl mjölk
  • 1 1/2 cm finriven ingefära
  • 1 liten grovriven morot
  • 1 dl matyoghurt (10%)
  • juice och skal från 1/3 citron
  • salt och peppar
  • 1 dl krutonger
  • bladpersilja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?