Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN |

Tomatpasta med kalkon och mozzarella

Recept på snabblagad och smakfull tomatpasta med kalkon och mozzarella. Tomatpastan gör du av rödlök, vitlök, tomater, olja och färsk pasta (gärna tagliolini). Servera tillsammans med kalkonen och toppa med bitar av mozzarella.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 12, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Grovtärna tomaterna.
  2. Fräs lök och vitlök i oljan.
  3. Strimla kalkonen, rör ner den och tomaterna med löken och låt det bli varmt. Smaka av med salt och peppar. Skär eller riv mozzarellan i bitar.
  4. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Servera kalkonen till pastan och toppa med bitar av mozzarella och babyspenat.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: lite mozzarella kan ev tålas. Uteslut annars.
Gör mjölkproteinfri: uteslut mozzarellan.
Gör äggfri: kontrollera att pastan inte innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 tomater
  • 1 msk olja
  • 240 g rökt kalkon i skivor
  • salt och peppar
  • 125 g mozzarella
  • 4 portioner färsk pasta (tagliolini)
  • 65 g babyspenat
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2060 kJ / 492 kCal