Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Tomatkompott

Härligt recept på varm och smakrik tomatkompott. Du gör kompotten av bland annat schalottenlök, vitlök, vinäger, röda och gula körsbärstomater och basilika. Tomatkompotten är underbar att servera till kött!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och strimla lök och vitlök. Fräs mjuk i olja på svag värme i en kastrull.
  2. Tillsätt äppelcidervinäger och socker. Skölj tomaterna och tillsätt i lökblandningen. Salta, peppra och blanda försiktigt. Låt sjuda på svag värme i ca 10 minuter utan omrörning.
  3. Häll över i en skål och vänd försiktigt ner basilikabladen. Låt svalna i kylen.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 1 1/2 msk socker
  • 1 ask röda körsbärstomater (à 250 g)
  • 1 ask gula körsbärstomater (à 250 g)
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 8 blad färsk basilika
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?