Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Tomatfalu på potatisbädd

Tomatfalu på potatisbädd, ugnsbakad korv och potatis, är ett recept som tål upprepning. Den tärnade potatisen tillsammans med skivorna av falukorv blir en saftig och god måltid med röran av tomatkross, lök och kryddor ovanpå. Glöm inte osten!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Lägg potatisen i en ugnssäker form. Krydda potatisen med salt. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min.
  3. Skär falukorven i ca 2 cm tjocka skivor. Skala och finhacka löken. Blanda löken med tomatkross, salt, peppar och gärna vardera av timjan och oregano. Lägg korvskivorna på potatisbädden. Fördela tomatröran på korven och strö på osten. Tillaga ytterligare 15-20 min.
  4. Servera korven med potatis, finstrimlad vitkål och bröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven och brödet.
Gör glutenfri: Servera med glutenfritt specialbröd.
Gör mjölkfri: byt ut osten mot sojabaserad ost.

Tips

Låt gärna tärningar av rotsaker steka med potatisen i ugnen t ex morötter, palsternacka och kålrot.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 påse djupfryst, tärnad potatis (à 600 g)
  • 1/2 tsk salt
  • 400 g mager falukorv (max 15%)
  • 1 gul lök
  • 1 förp krossade tomater (à 500 g)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk oregano
  • 2 dl riven ost (max 17%)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2132 kJ / 510 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden