Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Tjälknöl

Ett enkelt recept på tjälknöl som du tillagar ett antal timmar innan den ska serveras. Du gör receptet av djupfryst älgstek, salt, socker, enbär och timjan. Servera köttet med krämig potatisgratäng.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2009
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 1/2 kg djupfryst älgstek
  • 1 liter vatten
  • 1 dl salt
  • 1/2 dl socker
  • 10 krossade enbär
  • 1 tsk torkad timjan
Lägg till i inköpslistan

Gör så här Börja laga

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 75°C.
  2. Lägg steken otinad i en ugnssäker form eller liten långpanna. Ställ in formen i nedre delen av ugnen.
  3. Sätt in en köttermometer efter ca 6 timmar. Låt stå i ugnen tills innertemperaturen på köttet är 65-70°C, det kan ta ytterligare 6 timmar.
  4. Koka upp vattnet med salt och socker i en gryta och låt kallna. Tillsätt enbär och timjan. Lägg ner den varma steken i lagen. Låt ligga svalt 4-5 timmar. Ta upp steken och torka den lätt med hushållspapper. Skär steken i tunna skivor och servera med potatisgratäng.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Har du lagat receptet?

Klicka och betygsätt

(131)