Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Tiramisu

”Dra mig upp” eller tira mi sù som denna underbara dessert heter på italienska har varit en älskad favorit sedan den introducerades för oss på 90-talet. Med kex doppade i espresso är den helt klart uppiggande och passar perfekt som avslutning på en middag.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Doppa den sockrade sidan av kexen hastigt i kaffet. Lägg dem i en form.
  2. Vispa ihop äggulor och mascarpone med vinet till en slät smet.
  3. Vispa äggvitorna till ett fast skum, gärna med elvisp. Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa tills smeten är fast.
  4. Vänd ner äggvitevispet i äggsmeten med hjälp av en slickepott.
  5. Häll äggsmeten över kexen, täck formen och ställ i kylen minst 5 timmar, gärna över natten.
  6. Till servering: Sikta över kakao vid servering.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 10 savoiardikex
  • ca 1 1/2 dl kall espresso eller kallt, starkt bryggkaffe
  • 2 äggulor
  • 250 g mascarpone
  • 2 1/2 msk marsalavin
  • 2 äggvitor
  • 1/2 dl strösocker
Till servering
  • kakao
Lägg till i inköpslistan