Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Thaisoppa med kyckling

Sväng kvickt ihop en exotisk thaisoppa med kyckling som går utmärkt att ta med i termos till jobbet! Den högklassiga smaken får du av bland annat lime och currypaste som rörs ner i den varma soppan. Avnjut din lätta soppa med ett gott bröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Strimla citrongräset. Fräs lök, vitlök, citrongräs och ingefära i olja på låg värme.
  2. Tillsätt buljong och låt koka några minuter.
  3. Strimla kycklingfiléerna smått och lägg i pannan/grytan. Häll i kokosmjölken och koka ytterligare några minuter tills kycklingen är genomkokt.
  4. Smaksätt med fisksås, lime och currypaste. Varmhåll i termos och ta med ett gott bröd.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg, men kontrollera innehållet i buljongtärningen. Välj bröd som passar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 citrongrässtjälkar
  • 2 tsk finriven ingefära
  • 1 msk olja
  • 4 dl kycklingbuljong (tärning + vatten)
  • 250 g kycklingfilé
  • 4 dl kokosmjölk
  • 1 tsk asiatisk fisksås
  • 1 pressad lime
  • 1 tsk röd currypaste
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1620 kJ / 390 kCal
Fett: 24 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer