Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Thaigryta med ris

Het thairätt med köttfärs och de typiska thaismakerna. Röd currypasta och len kokosmjölk gör det här till en krämig risrätt.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 38, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Fräs wokgrönsakerna tillsammans med currypastan i hälften av oljan. Lägg över i en gryta.
  3. Stek köttfärsen i resten av oljan. Krydda med salt.
  4. Blanda ned färsen i grytan. Tillsätt kokosmjölk och vatten. Låt puttra ihop ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Klyfta
    limen och plocka loss korianderbladen.
  5. Servera grytan med ris, koriander och en limeklyfta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portioner ris eller annat gryn
  • 500 g frysta wokgrönsaker thai
  • 1 msk röd currypasta
  • 2 msk olja
  • ca 500 g nötfärs
  • 1 tsk salt
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 dl vatten
  • peppar
  • 1 lime
  • 1 kruka färsk koriander
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3208 kJ / 766 kCal