Hoppa till sidans innehåll
ÖVER 60 MIN | Medel

Terriyakigrillade kycklingben med nudlar

Marinerad i den söta japanska teriyakisåsen får kycklingbenen mycket smak och blir saftiga på grillen. Servera med nudelsalladen och en dressing med rostade sesamfrön och gari; inlagd ingefära, för de där finstämda, japanska smakerna. Det bästa är att du inte behöver vara en mästerkock för att laga den här rätten, men folk kommer tro att du är en.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda kycklingbenen ordentligt med terriyakisåsen. Låt dem marinera ca 1 timme.
  2. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna. 
  3. Häll av ingefäran/gari i en sil med en bunke under. Spara spadet. 
  4. Skär gräslöken i 2 cm långa bitar. Ansa, skala och strimla morötterna. Strimla sockerärtorna.  
  5. Skala och riv vitlöken. Blanda spadet från gari med vitlök, sesamolja, olja, soja och honung. Blanda i gräslök, morötter, sockerärtor, sesamfrö, gari och groddar i dressingen. 
  6. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. 
  7. Häll av nudlarna i ett durkslag. Klipp nudlarna med en sax några gånger så att de blir lite kortare. Blanda nudlarna med grönsakerna som ligger i dressingen. 
  8. Grilla kycklingbenen runt om på svag värme tills innertemperaturen är 82˚C inne vid benet. 
  9. Till servering: Servera kycklingbenen med nudelsallad och gärna srirachamajonnäs.

För alla

Kontrollera noga innehållet i sriraschamajonnäsen.
Innehåller gluten. Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs och smaksätt med srirachasås.

Tips

Gör egen Srirachamajonnäs.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 1 kg kycklingben
  • 150 ml teriyakisås
  • 1 dl sesamfrö
  • 1 burk gari (skivad inlagd ingefära) à 145 g
  • 1 kruka gräslök
  • 2 morötter
  • 150 g sockerärtor
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk sesamolja
  • 3 msk olja
  • 1 dl japansk soja
  • 2 msk flytande honung
  • 180 g böngroddar
  • 100 g glasnudlar
Till servering
  • srirachamajonnäs
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer