UNDER 30 MIN | Enkel

Teffgröt med tillbehör

Teff är glutenfria gräsfrön som är fulla av nyttigheter! Den här krämiga gröten bidrar med energi, protein, fiber och mineraler. Toppa med exempelvis bär, hackade nötter eller torkad frukt. Hälsosamt mums!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Gröt: Koka upp vattnet med saltet i en kastrull.
  2. Vispa i teffen och koka utan lock på dryg medelvärme 20-25 minuter. Rör om någon gång under tiden.
  3. Serveringsförslag: Välj något eller några tillbehör att servera till gröten.

Näringsberäkningen är utan serveringsförslag.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 2
Teffgröt
  • 5 dl vatten
  • 1 krm salt
  • 4 msk teffkorn
Serveringsförslag
  • malen kanel , ingefära eller kardemumma
  • hackad frukt eller bär
  • hackade nötter eller mandel
  • torkade tranbär , svarta vinbär, dadlar, fikon eller aprikoser

Näringsvärde
Per portion

Energi 381 kJ / 90 kCal