Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Tapenade

Här är ett läckert och krämigt recept på hemmagjord tapenade som smakar så mycket bättre än den du kan köpa färdig i affären. Tapenade är gott på rostad baguette, kex eller som dipp och alltså ett utmärkt tillbehör till festen!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fräs hackad lök respektive vitlök i oljan utan färg men så att dessa blir mjuka. Rör ner oliver, kapris och timjan.
  2. Kör i mixer. Krydda och låt svalna.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 1 sats
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl svarta oliver utan kärnor (eller ta en bra sort och skär bort kärnorna)
  • 2 msk kapris
  • 1 dl olivolja
  • 1 färsk timjankvist
  • havssalt
  • svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?